Vi leverer bedste kvalitet til den laveste pris
Levering i hele Europa med egen transport
Egen arbejdsplads, skræddersyning mulig
Er du ikke tilfreds, er køb ikke forpligtet
Fransk rundtræslåge og et kastanjehegn 120-4 hønsegård
Nyheder

Hønsegård med kastanjehegn

Hver morgen hente et dejligt frisk æg fra egen have! Det vil vel alle? Et kastanjehegn er ideelt til at lave en hønsegård.

Vælge kastanjehegn til hønsegård

Det vigtigste er at vælge kastanjehegnet. Vi anbefaler kastanjehegn med en minimal højde på 100 cm, sådan at du ikke løber nogen risiko for at hønsene kan flyve henover det. Derudover er staveafstanden i kastanjehegnet meget vigtig for en hønsegård. Du vil gerne kunne se hønsene, men de må heller ikke kunne slippe ud gennem hegnet. Hvis du alligevel vælger en større staveafstand, så kan du bedst fastgøre noget hønsetråd mod kastanjehegnet, sådan at hønsene helt sikkert ikke kan flygte.

Fransk kastanjehegn 80 cm Adequat
Fransk kastanjehegn 80 cm højt, med staveafstand 4 cm til hønsene

Hønsegård med låge?

 

Tænk i forvejen over om du gerne vil have en låge i din hønsegård, den skal nemlig anbringes som det første. En låge er selvfølgelig praktisk, hvis man hver dag let vil kunne samle friske æg op. Med en låge kan du også altid komme ind i hønsegården med et redskab, som for eksempel en trillebør, for at kunne gøre hønsegården ren. Vores låger leveres inklusive alt nødvendigt beslag- og lukketøj. Vi anbefaler at anbringe lågestolperne i beton, sådan at de ikke senere kommer til at hænge.

 

Fransk rundtræslåge og et kastanjehegn 120-4 hønsegård
Fransk rundtræslåge og et kastanjehegn 120-4 hønsegård

Anbringe stolper

Efter at lågen er anbragt, kan du anbringe kastanje- eller robiniestolperne. Det er afhængigt af højden på kastanjehegnet, hvor langt stolperne skal stå fra hinanden. Du kan anbringe stolperne løst i jorden uden forstærkning. Som hjørne- og slutpunkt anbefaler vi at bruge lidt tykkere stolper. Det er et spørgsmål om smag, men vi synes at det er flot at lade stolpens top være mellem det øverste af hegnet og den første tråd.

Fastgøre kastanjehegn

Når stolperne står godt og fast, kan kastanjehegnet fastgøres på det. Det kan du bedst gøre med rustfrie skruer. Med en skovl eller spade kan du spænde hegnet stramt, sådan at det senere ikke kommer til at hænge.

Du kan også altid se vores installationsvideo for en tydeliggørelse!

Skrabehøns, et friskt æg til morgenmaden… Lyder det ikke godt? Med et kastanjehegn laver du simpelt en hønsegård. Læs vores blog!

Spørgsmål?

Ring til vores ekspert eller kig på vores side med kontaktoplysninger.

Kundeservice er åben indtil 18:00 timer

Pim van der Walle

Brug for hegn?

Sammensæt her enkelt et komplet hegn sammen med låge(r) og stolper.

Sammensæt dit hegnRegn direkte ud med vores beregner

Relaterede blogs

De bedste tips, praktiske vejledninger, inspiration, ting-du-må-have til dit hegn, du finder det her!

Lav en Pergola

Vil du selv lave en pergola? En god forberedelse er det halve arbejde. Denne fotoreportage kan hjælpe dig!