Beste kwaliteit voor de laagste prijs
Leveren in Europa met eigen transport
Eigen werkplaats, maatwerk mogelijk
Alleen afnemen als u tevreden bent
houten hangmat
Blogs

Alles in perspectief!

"Wat heb je wel op voorraad? Neem ik dat maar! Ik heb zin om door te pakken en we zullen er heus wel aan wennen!"

Ik had net een klant aan de telefoon. “Ik wil graag een schapenhek bij jullie bestellen, maar twijfel tussen latafstand 4 en 6 centimeter. Ik zou het graag even zien, maar dat kan waarschijnlijk niet. Ik bedoel met corona en zo.”

Ik vertelde haar dat ze een afspraak kan maken op woensdagavond om de showroom te bezoeken en dat we haar dan graag het verschil laten zien. “Wat ook kan”, zei ik, “u kunt het hekwerk van bijvoorbeeld 6 centimeter bestellen. Mocht bij afhalen blijken dat het toch te breed is, dan pakken we – mits voorradig – net zo makkelijk een andere rol voor u.”

“Oh ja, dat zou fijn zijn. Ik wil het gewoon even zien, eigenlijk.”

Heel begrijpelijk. Ze woont in de buurt, dus dan kan dat ook. Op haar verzoek keek ik of we beide maten op voorraad hebben, maar ik moest haar teleurstellen. Helaas. In de bossen waar ons hout vandaan komt, is het de afgelopen maanden heel nat geweest. Ze kunnen dan onmogelijk met die zware machines het bos in. Eigenlijk hebben ze maar een week goed kunnen rooien. En in het kader van het duurzame bosbeheer, is het niet een kwestie van kappen wat ze kappen kunnen.

Een goede zaak, waar we natuurlijk helemaal achterstaan, maar het betekent wel dat wij op dit moment tijdelijk iets minder aanvoer krijgen van het Schapenhek. We denken dat onze Franse collega’s de komende tijd weer volop aan de slag kunnen en dat onze voorraad snel weer aangevuld zal zijn, maar de komende weken moeten we even een slag om de arm houden, wat betreft de levertijden.

“Tja, daar kan niemand iets aan doen natuurlijk. Moet ik denken aan maanden?”

“Nou nee hoor, we gaan ervan uit dat we over een paar weken weer voldoende op voorraad hebben”, stelde ik haar gerust.

“Geen probleem. Wel jammer. Met de lente in het vooruitzicht, sta ik te popelen om in de tuin aan de slag te gaan. Misschien moet ik maar gewoon hekwerk nemen dat op voorraad is. 8 cm Latafstand hebben jullie wel toch? Ik heb zin om nu even door te pakken en we zullen er heus wel aan wennen.”

“Dat is natuurlijk aan u, maar als u twijfelt over latafstand 4 cm, dan is 8 cm toch wel een groot verschil. U kunt zeker 15 tot 20 jaar plezier hebben van uw hekwerk, dus dan is het wel fijn als het helemaal naar uw zin is.”

“Je hebt gelijk ook! Wat maken die paar weken dan uit hè?! Ik ga het hekwerk bestellen en voor de komende weken ga ik een ander klusje bedenken!”

Tja, dat kan. U kunt natuurlijk ook even genieten van de vrije tijd die u nu plotseling heeft! Het mooie weer komt er aan!!

Vragen?

Bel met onze expert of bekijk de contactpagina.

Klantenservice geopend tot 18:00 uur

Pim van der Walle

Hekwerk nodig?

Stel hier eenvoudig een compleet hekwerk samen met poort(en) en palen.

Stel uw hekwerk samenBereken direct via onze tool

Gerelateerde blogs

De beste tips & trics, handige handleidingen in woord en video, interessante weetjes en inspiratie voor uw hekwerk en poorten; u vindt ze hier!