Beste kwaliteit voor de laagste prijs
Leveren in Europa met eigen transport
Eigen werkplaats, maatwerk mogelijk
Alleen afnemen als u tevreden bent
rondhoutpoort
Blogs

Rondhoutpoort: probleem & oplossing

Eigenhandig een technisch probleem opgelost!!

Er was niemand die het zag, maar ik glóm van trots!

Nu collega’s Sabine en Meis op vakantie zijn, krijgt u met mij te maken als het om administratieve zaken gaat. Ik hoop dat het u niet uitmaakt, maar voor mij betekent het dat ik het wat drukker heb dan normaal en dus besloot ik op zondagochtend alvast wat orders in te voeren. Man en kinderen lagen te slapen, de honden hadden ook nog geen zin om op te staan, tuindeuren open – het zonnetje scheen alweer volop, maar de temperatuur was nog aangenaam – muziekje op de achtergrond; kortom een ideaal moment om ongestoord wat orders in te kloppen .

Rondhoutpoort – het probleem

Ik was lekker bezig toen ik een mailtje binnen zag komen van een Franse klant. Hij had de week ervoor zijn bestelling (hekwerk en een Franse rondhoutpoort) ontvangen en was in alle vroegte in zijn tuin aan het werk gegaan. Een slimme gedachte in deze warme tijden.

Maar… hij was niet zo blij met het resultaat. Hij vond de ruimte tussen de plantpaal en de poort veel te groot. Hij had het hekwerk speciaal aangeschaft om zijn honden binnen te houden, maar ze piepten met gemak door de ruimte tussen de poort en de plantpaal. “Kijk zelf maar!” schreef hij en hij stuurde een foto van zijn poort. “Dit ziet er toch heel anders uit dan de foto’s die jullie op je website hebben staan.”

Rondhoutpoort en het probleem (foto van de klant)

En dat klopte, dat zag ik meteen.

“Waarom is de heng eigenlijk zo bevestigd?” vroeg hij per mail.  “Het had makkelijk anders gekund! Als ik de juiste materialen had gehad, had ik de hengen zelf kunnen verzetten, maar dat gaat nu dus niet. Hoe gaan we dit oplossen?”

Tja, en dat is dus normaal gesproken het moment dat ik de hulp van de experts inroep. Eric en Pim weten vaak wel raad, maar dat kon nu niet.

Raar eigenlijk, een dergelijke klacht krijgen we zelden. Terwijl ik nadacht wat ik deze klant kon bieden, bekeek ik de foto van de klant nog eens aandachtig. Opeens had ik een vermoeden wat deze klant niet goed gedaan had. Hij had de duimen in rechte lijn met de poort geplaatst. Klanten doen dat wel eens als ze willen dat de poort naar beide kanten opengaat. Maar op zich is deze poort daar niet op gemaakt. De poort is rechtsdraaiend (scharnier aan de rechterkant en de poort draait naar rechts van u af) óf linksdraaiend (scharnier dus aan de linkerkant en de poort draait naar links van u af). De klant zou de plantpalen dus een kwartslag moeten draaien. Ik bekeek nog even het installatiefilmpje op onze site en hoewel het niet heel duidelijk te zien was, moest voor mijn gevoel de oplossing daar liggen.

Rondhoutpoort – de oplossing

Enfin, voorzichtig meldde ik de klant dat ik bepaald geen technisch wonder ben en dat ik zijn probleem met alle liefde maandag zou voorleggen aan mijn collega’s, maar dat ik heel misschien een idee had wat er in dit geval niet goed was gegaan.

“Kan het zijn dat u de plantpaal een kwartslag moet draaien?” Ik verwachtte een reactie in de trant van: “Ja mevrouwtje, dat hadden we natuurlijk zelf ook allang bedacht en geprobeerd…”

Maar niets daarvan: ik ontving al heel snel een berichtje: “Het klopt wat u zegt! Ik heb de plantpaal gedraaid en nu staat de poort perfect! Dank u wel en sorry dat ik u op zondag heb lastiggevallen”

Er was niemand die het zag, maar ik glóm van trots! Wat fijn dat ik deze klant had kunnen helpen. Ik wilde er geen gewoonte van maken om op zondag te werken, maar als het zo uitkomt en ik zie uw mail binnenkomen, dan vind ik het geen enkel probleem om even mee te denken. Ik vind het eigenlijk wel leuk en soms heeft het nog zin ook

PS. Toen ik de klant om toestemming vroeg zijn foto te gebruiken, stuurde hij me ook meteen een foto van de poort zoals ie nu staat. Meneer moet alleen nog even de poortvanger monteren, dus vandaar dat er tijdelijk een steen voor ligt.

Wat ziet die rondhoutpoort er mooi uit, vindt u niet?

Franse rondhoutpoort (foto van de klant)

Vragen?

Bel met onze expert of bekijk de contactpagina.

Klantenservice geopend tot 18:00 uur

Pim van der Walle

Hekwerk nodig?

Stel hier eenvoudig een compleet hekwerk samen met poort(en) en palen.

Stel uw hekwerk samenBereken direct via onze tool

Gerelateerde blogs

De beste tips & trics, handige handleidingen in woord en video, interessante weetjes en inspiratie voor uw hekwerk en poorten; u vindt ze hier!