Beste kwaliteit voor de laagste prijs
Leveren in Europa met eigen transport
Eigen werkplaats, maatwerk mogelijk
Alleen afnemen als u tevreden bent
Schapenhek 1 meter hoog
Blogs

Over foto’s en rechten

Eerlijkheid duurt het langst en ik zeg maar zo: "beter een professionele palenboer, dan een botte oplichter!"

Collega Sabine had net een klant aan de telefoon. Hij was aangenaam verrast, “Ik dacht: u bent zo’n palenboertje, maar u bent een écht bedrijf: de site is professioneel, ú bent professioneel…”

We hebben geen oordeel over ‘palenboertjes’, maar ik kan onderschrijven dat wij ons werk én de klanten serieus nemen. Onze website is een belangrijk onderdeel en we steken daar veel tijd en energie in. Dagelijks zijn we – om in houttermen te blijven – aan het schaven en schuren.

Het ontwerp, de functionaliteiten, de look & feel, de video’s en de teksten; er wordt niet op bezuinigd. Het moet gewoon goed zijn!

De product-foto’s op de site zijn gemaakt door een professionele fotograaf. Een enorme klus. De juiste belichting, de beste pose, maar wel duidelijk en eerlijk. We willen dat u weet wat u van ons kunt verwachten.

Ik ken ons schapenhek en de beelden door en door en vandaar dat het me direct opviel toen ik onze foto van het schapenhek zag staan bij een advertentie op een groot landelijk platform. Ons logo weggepoetst tot een vage rode vlek. Tja, dat vind ik niet netjes; die foto’s zijn door óns gemaakt van óns hekwerk en er was geen toestemming voor gevraagd. Ik belde het bewuste bedrijf en de eigenaar reageerde verbaasd: “Oh echt? Dat is niet zoals het hoort! Wij krijgen de foto’s doorgestuurd van onze leverancier! Maar ik zal de foto er meteen afhalen.”

Ondertussen vonden we op het internet nog meer aanbieders die ongeoorloofd gebruikt maakten van onze foto en ze waren uiteindelijk allemaal te herleiden naar één bedrijf. Ik stuurde het bewuste bedrijf een mailtje waarin ik hen verzocht onze foto van hun site te halen en te stoppen met de verspreiding. Ik verwachtte een berichtje terug. Misschien met excuses, maar in elk geval met de toezegging het beeld zo snel mogelijk weg te halen.

Na een week had ik én niks gehoord én de foto stond er nog steeds op. Dan maar even een belletje. Ik legde uit waarom ik contact opnam, maar de eigenaar liet me niet uitpraten: “Het zijn niet uw beelden, het is schapenhek. Ik laat ze gewoon op mijn site staan. U neemt maar juridische maatregelen! Ik ga hier geen tijd aan verspillen.” Hij verbrak de verbinding.

Heel even dreigde de emotie de overhand te nemen: ‘Wat dacht die *&%#@+* wel!’

Maar al pratende met de collega’s bedaarden de gemoederen. Blijkbaar ziet men onze foto en ons hekwerk als de standaard. Aan de ene kant is dat een compliment, maar aan de andere kant weten wij dat het de norm niet is. Wij zagen het meteen aan andere foto’s van schapenhek op die site: het leek in de verste verte niet op ons hekwerk; dunne latten, slecht gewikkeld, stompe punten…

Je gaat ook geen Mercedes op je site zetten, terwijl je eigenlijk een lelijk eendje verkoopt. Nu heb ik niks tegen lelijke eendjes – integendeel – maar wel als ik verwacht een Mercedes te hebben gekocht.

Dus… ben altijd alert en zorg dat u krijgt wat u volgens de advertentie én de foto mocht verwachten.

Eerlijkheid duurt het langst en ik zeg maar zo: “Beter een professionele palenboer, dan een botte oplichter!”

Zoek de verschillen:

Vragen?

Bel met onze expert of bekijk de contactpagina.

Klantenservice geopend tot 18:00 uur

Pim van der Walle

Hekwerk nodig?

Stel hier eenvoudig een compleet hekwerk samen met poort(en) en palen.

Stel uw hekwerk samenBereken direct via onze tool

Gerelateerde blogs

De beste tips & trics, handige handleidingen in woord en video, interessante weetjes en inspiratie voor uw hekwerk en poorten; u vindt ze hier!