Beste kwaliteit voor de laagste prijs
Leveren in Europa met eigen transport
Eigen werkplaats, maatwerk mogelijk
Alleen afnemen als u tevreden bent
Frans schapenhek van kastanjehout met een hoogte van 80 cm en een latafstand van 4 cm
Blogs

“Wij van Adéquat adviseren…”

Als medewerker van Adéquat wil je natuurlijk niets liever dan ons mooie schapenhek in de tuin!

Onze buxushaag was zorgvuldig kaalgevreten door de buxusmot, dus we moesten wat anders in de voortuin. Als enthousiast medewerker van Adéquat riep ik meteen dat ik graag een kastanje schapenhek wilde, maar mijn man voelde meer voor een groene beukenhaag: “zijn we meteen het uitzicht op de auto’s kwijt.”

Ah ja, dat was best een goed argument. Er was nog even sprake van een combinatie van een beukenhaag en een Frans schapenhek ‘als ik dat per sé wilde’, maar ach, ik ben de moeilijkste niet.

Helaas, de beuken bleken niet bestand tegen de grote droogte van afgelopen zomer en de ongunstig plek onder de grote gemeenteboom. Op een paar plantjes na, sneuvelden ze allemaal.

Het zag er niet uit en dus zag ik mijn kans schoon om opnieuw ‘mijn’ schapenhek in de strijd te gooien. Met succes! En zo toog ik op vrijdagavond met 15 meter hekwerk (80 centimeter hoog en lat-afstand 4 centimeter) en een paar palen in de achterbak van mijn autootje van Alphen naar huis. Voldaan gooide ik het hele zwikkie in de voortuin: een mooi klusje voor het weekend.

 

Dat weekend ging het niet lukken (lees: we hadden leukere dingen te doen), het weekend erna ook niet (andere prioriteiten) en het weekend erna dreigde een spontaan evenement roet in het eten te strooien. Ik ken ons wel een beetje; als ik de druk niet een klein beetje zou opvoeren, dan zou dit project zo maar tot volgend voorjaar kunnen blijven liggen. Zonde van dat kakelverse mooie hekwerk!

En zo stonden we zondagochtend toch in de tuin. “Wat is het plan?” vroeg hij.

“Gewoon met de grondboor wat gaten maken, palen erin, hekwerk er tegenaan schroeven en klaar. Het is écht niet moeilijk.” Nou, dat bepaalde mijn man zelf wel: “Hoe diep moeten die palen?”

“We adviseren de klanten altijd om de bovenkant van de paal gelijk te laten lopen met de bovenste draad van het hekwerk”, lepelde ik moeiteloos op. Ik let heus wel op als Pim en Eric klanten aan de telefoon hebben.

“Waarom is dat?” vroeg mijn man kritisch: “doet iedereen dat? Waarom de bovenkant van de palen niet gelijk aan de punten?”

“Wij vinden dat mooier”, zei ik: “dan zie je die palen niet zo duidelijk. En weet ik veel of anderen dat ook doen; iedereen is vrij om dat zelf te bepalen, maar wij – van Adéquat – adviseren…”

Mijn man zat inmiddels op de site naar de verschillende foto’s te kijken. “Ze doen het overal anders. Ik ga de palen op de hoeken gelijk met de punten zetten en de tussenpalen gelijk met de bovenste draad.” Ik besloot niet te vragen naar de motivatie, maar knikte: Prima, wat jij wil! Ik voegde er nog wel (heel) zachtjes aan toe: “Het zou wel leuk zijn als het er straks een beetje mooi bij staat. Als medewerker van Adéquat…”

Ik voegde er nog wel (heel) zachtjes aan toe: “Het zou wel leuk zijn als het er straks een beetje mooi bij staat. Als medewerker van Adéquat…”

Mijn man ging aan de slag en ik bood voor de vorm nog even mijn hulp aan, maar hij weet ook wel dat daar mijn kwaliteiten niet liggen. Het ging allemaal razendsnel. In no-time stonden de palen op de gewenste hoogte en kon het hekwerk er tegenaan. Ik bracht even een kopje koffie buiten en zei op een toon alsof het zetten van schapenhek mijn dagelijkse bezigheid is, dat je met een spa het hekwerk mooi kunt opspannen. “Hoe werkt dat dan?”

“Nou gewoon, spa tussen de latten.”

“Ja ja, ik zal de installatie-video wel even bekijken!”

Ik wilde zeggen: ‘Hoezo? Geloof je me niet?’ maar ik hield mijn mond: misschien toch wel verstandig om even te kijken hoe het precies zat. Het was ‘ongeveer precies wel zo’n beetje’ wat ik dacht. Ik liep mee naar buiten om het hekwerk vast te houden, terwijl mijn man het tegen de paal schroefde. Het ging perfect, al kon ik niet nalaten op te merken dat mijn collega het in de installatievideo helemaal in zijn eentje had gedaan…

Het voert te ver om te stellen dat het een ‘werkje van niks’ is, maar ook mijn man moest toegeven dat het een stuk makkelijker was dan hij vooraf dacht. En hij blijkt er ook nog eens heel goed in te zijn! Oordeel zelf maar! Het staat er prachtig bij! Wat mooie bloeiende planten er tegenaan en het is helemaal af! Ik voel een nieuw project aankomen…

 

Vragen?

Bel met onze expert of bekijk de contactpagina.

Klantenservice geopend tot 18:00 uur

Pim van der Walle

Hekwerk nodig?

Stel hier eenvoudig een compleet hekwerk samen met poort(en) en palen.

Stel uw hekwerk samenBereken direct via onze tool

Gerelateerde blogs

De beste tips & trics, handige handleidingen in woord en video, interessante weetjes en inspiratie voor uw hekwerk en poorten; u vindt ze hier!

Afstand palen schapenhek

Het installeren van een schapenhek vereist enige expertise. Een belangrijke factor bij het installeren van een schapenhek is de afstand tussen de palen. In deze...